Two Storey Vacation House in Porto Heli

The study refers to the construction of two-storey country house, in plot of 30 acres located in perfect proximity to the sea.

The unobstructed views of the sea, the unimpeded path to the private beach of the land and the particularly intense difference in altitude the plot showing at that point, largely determine our design choices. Although the unfavorable northerly orientation coincides with the views of all sections of the house, ‘are opened’ to the sea.

We arrange the house in a way to fully cooperate with the ground, creating the image of two elongate volumes sliding between them, so that the roof of one volume to be the outdoor expansion of the other.

Emphasis is placed in the open space and the multiple options that it offers to the owners, in terms of orientation, shading, activities, and landscape viewing.

  • Project: Two Storey Vacation House
  • Employer: Individual
  • Location: Porto Heli, Argolida
  • Category: Design & Supervision
  • Implementation Period: 2005 – 2007